Vaso e73vgDana 22. aprila  iznenada u 58. godini života  je preminuo Vaso Grče, E73VG. Radio-amaterski pokret je ostao bez još jednog vjernog i dobrog člana i operatora , a oni koji su ga poznavali bez velikog prijatelja i čovjeka.
Vaso je svoju radio-amatersku karijeru započeo 80-tih godina u Radio klubu "Čapljina" ex YU4ECP, gdje je stekao prva operatorska i konstruktorska iskustva. Ubrzo u rodnim Klepcima osniva sekciju YU4ECC odakle je bio aktivan sve dok ga ratni vihor nije natjerao da napusti Klepce. Od 1992. godine i pored svih nedaća koje su snašle njega i njegovu porodicu nastavlja svoje radio-amaterske aktivnosti u Radio klubu "Trebinje".
Prije desetak godina se ponovo vraća u Klepce da bi obnovio  porušenu kuću i imanje, ali svaki dolazak u Trebinje koristi da posjeti Klub i informiše se o aktivnostima i dešavanjima u pokretu i Klubu.
Prije desetak dana je poslednji put posjetio Trebinje i Klub, tada je izrazio želju da ponovo nabavi opremu i aktivira se na KT i UKT. Dogovor je bio da se za dvadesetak dana ponovo vidimo,  nastavimo priču i zajednički krenemo u realizaciju njegovih radio-amaterskih planova, ali ovaj put njegov dolazak u Trebinje će biti za sve nas koji smo ga poznavali  veoma tužan.
Sahrana će biti obavljena na Gradskom groblju u Trebinju dana 24. aprila u 15 časova.
Porodici izražavamo najiskrenije saučešće u bolu i tuzi, a Vasu želimo vječan spokoj i da počiva u miru.

 

Članovi Radio kluba "Trebinje"