Back To Top

  • O Savezu

    Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

  • Ciljevi Saveza

    Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

  • Zadaci Saveza

    Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

  • Unapređenje radio-amaterizma u RS

    U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

  • Organizacija od posebnog javnog interesa

    Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 109 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
442
Broj pregleda članaka
3192896

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
Komentari na članke sa sajta.

TEMA: Uputio sam žalbu UO SRRS, NO SRRS i SKUPŠTINI SRRS

Uputio sam žalbu UO SRRS, NO SRRS i SKUPŠTINI SRRS 20 jul 2021 16:59 #594

  • E77D
  • E77D's Avatar
  • Van mreže
  • Poruka: 32
  • Karma: 0
Darko Malinović E77D
UO Saveza Radio-amatera Republike Srpske
NO Saveza Radio-amatera Republike Srpske
SKUPŠTINI SRRS

Predmet: Dopis-Žalba povodom neovlaštene provjere mojih ličnih podataka od strane sekretara SRRS.

Upućujem dopis i žalbu UO SRRS , NO SRRS i Skupštini SRRS u vezi samovoljnog djelovanja sekretara SRRS Zdravka Kurtovića protiv mene, bez da me je prvo kontaktirao i zatražio od mene potrebne dokumente koje samovoljno traži od ARABiH, a da nema dozvolu i odluku od UO SRRS. Takodje tražim da mi se dostavi odluka UO SRRS da je odobreno sekretaru da zatraži od ARABiH moje lične podatke zahtjevam da mi se ta odluka UO SRRS dostavi na uvid te dali je to u praksi ikada sekretar i kancelarija SRRS zatražila za bilo kog člana SRRS podatke od ARABiH o položenom ispitu za ARO. Kroz dopis i email koji je Zdravko Kurtović kao sekretar SRRS uputio ARABiH na djelu je zloupotreba ovlaštenja sekretara SRRS i smatram da nije u redu da se traže moji lični podaci bez da se prvo kontaktira mene lično oko tih ličnih podataka i lično to smatram metodom zastrašivaja te da se takve metode pre kontaktiranja člana SRRS nebi smjele na taj način provodit.
Dana 15.07.2021godine kancelarija ARABiH i presednik ARABiH gospodin Svetozar Lisul me je kontaktirao te obavijestio da sekretar SRRS Zrdavko Kurtović traži moje lične podatke u vezi mog polaganja ispita za ARO prije 1992 godine iako sam ja svoje podatke o položenom ispitu za ARO dostavio kancelariji SRRS još dok je sekretar SRRS bio Srdjan Vučinić E78CB te ispravne podatke o datumu mog rodjenja, jer sekretar Zdravko kurtović griješi u dopisu ARABiH pa umjesto mog pravog datuma koi je ispravan 04.01.1971godine sekretar Kurtović pogrešno u tom dopisu ARABiH piše da sam rodjen 01.04.1971godine što nije tačno.
Napominjem da sam dozvolio kancelariji ARABiH da dostavi moje lične podatke oko polaganja mog ispita za ARO te isto to tražim od skupštine SRRS da donese odluku da se provjere i svi drugi ispiti za ARO u SRRS i da udje u stalnu praksu u okviru SRRS oko provjere polaganja ispita za ARO za sve članove SRRS počev od mene kao prvog, kako mi rekoše iz ARABiH i jedinog ikada upućenog zahtjeva prema ARABiH po pitanju provjere pa tako i svih članova SRRS koji su pre 1992 godine pa sve do dana današnjeg polagali ispit za ARO.

Na uvid Vam gospodo iz UO SRRS, NO SRRS i delegatima Skupštine SRRS dostavljam screenshot od emaila koi je upućen kancelariji ARABiH po pitanju provjere mojih ličnih podataka, te očekujem pisani odgovor na moj dopis i žalbu po ovom što sam napisao u dopisu ili žalbi.




Doboj 19.07.2021
Malinović Darko
Prilozi:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor u Temi: Uputio sam žalbu UO SRRS, NO SRRS i SKUPŠTINI SRRS

Uputio sam žalbu UO SRRS, NO SRRS i SKUPŠTINI SRRS E77D 20 jul 2021 16:59