Nakon prošlogodišnjeg osvajanja 7. mjesta u SO kategoriji u ovom takmičenju, ove godine cilj nam je bio da ponovimo uspjeh i da se plasiramo među 10 prvih u MO kategoriji. Priprema za takmičenje nije bilo, jer PPS sa opremom za 6m se svakodnevno koristi pa je samo trebalo naći "malo" dobre volje i vremena da se odradi takmičenje.
Ali,kao da se "neko" igra sa propagacijama. Dan pred takmičenje bilo je solidnih ES otvaranja po cijeloj Evropi pa čak i DX aktivnosti. Takmičnje počinje bez ikakvih ES otvaranja, samo tropo, a i to je bilo veoma slabo. Uz mnogo šuma i malo signala u subotu uveče gasimo opremu oko 21h sa skorom od 27 tropo QSO.

U nedelju ujutro ponovo krećemo sa radom oko 7h. I dalje veoma slabo ali poneki PA i G signal daju nadu da bi moglo uslijediti otvaranje. Tako je i bilo. Kreću kraća otvaranja koja maksimalno koristimo i polagano punimo log. Malo nade nam je dao ODX VO1FOG koji je došao na CQ, ali nažalost na tome se završilo sa DX-om ali je uslijedilo nekoliko prilično dobrih otvaranja prema F i G, povremeno i EA pravcu i na kraju smo dogurali do skromnih 211 QSO sa skorom od 310k poena, prosječnom vezom od 1471km i VO1FOG (GN37IN / 5449 km) kao šlagom na ovu aktivnost.
U poređenju rezultata sa prošlogodišnjim skorom od 508 qso i 720550 poena sadašnji skor je veoma slab, ali nas tiješi što je ista situacija bila i kod ostalih učesnika pa se ponovo nadamo i sa ovakvim postignutim skorom solidnom plasmanu u ovom takmičenju, kao i u regionalnom takmičenju "Tesla Memorijal 50 Mhz" koje se istovremeno odvijalo.
I kao što to biva po Marfiju.... sutradan se band ponovo otvorio prema JA i USA .
Skromnu ekipu činili Mladen, E73RO i Zoran, E73S.

iaru r1 6m 2022 2

iaru r1 6m 2022 3

iaru r1 6m 2022 4