ts530 poklon
Od maja ove godine Radio klub "Doboj" E73FDE su zadesili veliki problemi. Prvo je poplava uništila kompletno prizemlje prostorija kluba, kada je uništen sav invertar, a značajan dio tehnike je oštećen i onesposobljen. Ali, kako to obično biva, problemi uvijek idu u paru, tako  je krajem avgusta Klub zadesio i poharao  "bakarni tajfun". Provalnik je iz prostorija kluba odnio sve što je bilo od bakra. Klub je ostao bez svih koaksijalnih kablova, energestskih kablova i signalnih kablova. Šteta je procjenjena na preko 3000 KM. Provalnik je brzo pronađen, ali kablovi su već bili uništeni, a šteta će najvjerovatnije ostati nenadoknadiva od počinioca.

 

 
koaks poklonIpak, radio-amaterska solidarnost ni ovaj put nije izostala. Dana 28. avgusta stigao je poziv od Momira Đekića, ex. YT4DJM da klub preuzme poklon, donaciju, Kenwood liniju TS-530S,  koju je Klubu poklonio radio-amater Panzalović  Đorđe S51PD (ex. YU3PD), koji je rodom iz Doboja, ali već dugo vreme živi u Sloveniji.
Nekoliko dana poslije toga, kada je čuo šta je zadesilo E73FDE, radio-amater Ljubiša Smiljanić, E73LM je takođe ponudio pomoć u koaksijalnim kablovima. On je Klubu poklonio po 30 m RG-213 i Heliax LDF1/50.
Obje donacije su veoma vrijedne i dobrodošle Klubu. Stanica će biti stavljena u funkciju u PPS-u E73ECT, a kabal će biti upotrebljen da se funkciju stave skoro remontovani bim TH6DXX i yagi za 50MHz.

Ovom prilikom članstvo Kluba se još jednom najiskrenije zahvaljuje svojim donatorima!


Svi oni koji smatraju da bi mogli pomoći RK "Doboj" da što prije sanira nastalu štetu mogu se obratiti na  kontakt mejl kluba rkd(at)teol.net

 

 

Informacija: Zdravko, E77AR