ms1U sklopu druženja, nakon sjednice Skupštine Saveza u Čajniču,  Zdravko, E77AR, je održao predavanje i prezentaciju o MS i EME tehnici rada. Zdravko je sigurno najiskusniji i najzagriženiji jubitelj ovih tehnika rada u našem Savezu, ali i cijeloj BiH, što bi rekli "stari vuk" , još iz vremena kada su se koristili magnetofoni kao osnovna alatka za kompresiju i dekompreciju  u MS tehnici rada. Zdravko je  svakodnevno  aktivan MS i EME na 2m, vjerovatno i jedini aktivni iz E7,  tako da su prisutni na ovoj prezentaciji mogli sigurno da čuju mnogo toga korisnog, i zanimljivog, a što je najvažnije i da uživo vide kako sve to funkcioniše.

Ovom prilikom Zdravko je pokazao i demonstrirao prisutnima  da za MS i EMEnije potrebna skupocjena tehnika i da se čak i sa veoma skromnom radio opremom mogu ostvariti daleke MS i EME veze. Za ovu priliku improvizovan je set-up od jedne jagice od 11 el. (YU7EF dizajn), kao antesnki stub je poslužio drveni elektro stub i ražanj (koji je malo prije toga radio u horizontalnoj polarizaciji, uspješno!) i Icom IC-271 sa 100w snage. 

Polje JN93 je veoma traženo od strane ljubitelja MS i EME-a , kao i većina ostalih polja u okruženju. Unaprijed dogovoreni sked sa PA1GYS nije uspio, ali je zato urađena jedna random veza sa PA4EME. Čulo se još signala, ali nemogućnost da se antena preciznije podesi i skučenost sa vremenom je umanjila radost onima koji su se nadali da će uraditi i potvrditi polje JN93. 

Da li će polje JN93 ubuduće biti manje traženo sada ostaje u obavezi članova RK "Čajniče", koji su pokazali veliko interesovanje za ovim tehnikama rada.

ms2

ms3