Back To Top

 • SRRS TAKMIČENJA

  U organizaciji Saveza radio-amatera Republike Srpske održavaju se takmičenja HF KUP SRRS i VHF KUP SRRS.

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS je tradicionalno takmičenje koje se održava od 1999. godine, radi se na 80m opsegu i ima međunarodni karakter. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS, koje prihvataju pravila takmičenja..

 • HF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava početkom mjeseca marta, petak pred prvi puni vikend. Takmičenje se održava u terminu 17:00-18:30 časova (MEZ), podijeljeno je u dva 45 minutna perioda. Kategorije učesnika su: SRRS - članovi SRRS, VS - velika snaga i MS - mala snaga za sve ostale učesnike.

 • VHF KUP SRRS

  VHF KUP SRRS se tradicionalno održava od 1999. godine. koje se održava na 2m opsegu. Takmičenje je meunarodnog karaktera. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane ARS koje prihvataju pravila takmičenja.

 • VHF KUP SRRS

  HF KUP SRRS se održava u istom terminu sa VHF IARU R1 takmičenjem, a to je prvi puni vikend septembra. Učesničke kategorije su: A - više operatora, B - jedan operator C - jedan operator samo FM mod, D - E7 više operatora i E - E7 jedan operator.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Poslednje registrovani

 • zoxbl
 • Kovač
 • Miha
 • davidovic
 • e73emo

Statistika sajta

Posetioci
184
Članci
349
Broj pregleda članaka
2210545

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150

amblemsrrs80

 

PROPOZICIJE TAKMIČENJA "HF KUP SRRS 2019"

 

 1. Takmičenje pod nazivom "HF KUP SRRS" organizuje Saveza radioamatera Republike Srpske - SRRS.
 2. Pravo učešća u takmičenju imaju sve licencirane radioamaterske stanice.
 3. Takmičenje se održava u petak pred prvi vikend u martu (ove, 2019. godine to je 01. marta) i podjeljeno je u dva perioda:

                                 I period od 17:00-17:45 MEZ CW

                                II period od 17:45-18:30 MEZ SSB

 1. Takmičenje se održava na frekventnom opsegu 3.5MHz i to:

                              CW 3520-3590 KHz

                             SSB 3650-3750 KHz

 1. Kategorije takmičara:    

                            "MS" - mala snaga  – snaga do 150 W (mix CW i SSB)

                             "VS" - velika snaga – snaga više od 150 W (mix CW i SSB)

                             "SRRS" - članice SRRS – snaga do 150 W (mix CW i SSB)

                             "CW" – samo CW – snaga prema licenci

                             "SSB" – samo SSB – snaga prema licenci

Dopušteno je da se u takmičenju radi MIX, a da se za plasman prijavi kategorija CW odnosno SSB. Ukoliko radite tako obavezno to naglasite i u poruci prilikom slanja dnevnika.

 1. Poziv u takmičenju je "CQ TEST" na telegrafiji i "CQ kontest" na foniji.
 2. U vezama se razmjenjuje: pozivni znak, raport i redni broj veze koji počinje od 001 i nastavlja se u drugom periodu. Stanice u kategorijama “MS” i “VS” uz redni broj daju oznaku kategorije u kojoj se takmiče – snage sa kojom radi (npr. "599 001 MS" ili "599 001 VS", a na foniji  "59 068 MS" odnosno "59 068 VS"), dok stanice članice SRRS uz redni broj daju oznaku "RS" odnosno "REPUBLIKA SRPSKA" (npr. “599 001 RS” tj. “59 044 RS”).

Kategorije “CW” i “SSB” pored rednog broja koji počinje od 001, takođe daju oznaku snage sa kojom rade – do 150 W “MS” i preko 150 W “VS” (npr. “599 001 MS” oni koji rade snagom do 150 W, odnosno “59 036 VS” oni koji rade snago više od 150 W....)

 1. Svaka veza na telegrafiji donosi 3 poena, a na foniji 2 poena, dok veze sa članicama SRRS donose 6 poena na telegrafiji, a 4 poena na foniji. Važeći spisak članica SRRS za 2019. god. (CEPT1), koje donose više poena, biće objavljene 15 dana prije održavanja takmičenja na www.hamradiors.org. Ukupan rezultat dobije se zbrajanjem poena iz oba perioda. U slučaju istog zbira poena prednost ima stanica koja je imala više poena u telegrafskom dijelu takmičenja,  ako je i tu  isti broj, prednost ima stanica koja je imala manje grešaka tj. oduzetih poena. U kategorijama “CW” odnosno “SSB” u slučaju istog zbira poena prednost ima stanica koja je imala manje grešaka tj. oduzetih poena, a zatim koja je imala veći broj veza.   
 2. Sve veze sa stanicama (pozivnim znakovima) koje ne pošalju dnevnik, a koje se u pristiglim dnevnicima ne pojave najmanje deset puta u nekom periodu  biće poništene za taj period. Duple veze, obzirom na elektronsku obradu dnevnika, nije potrebno posebno označavati.
 3. Takmičarskoj komisiji se dostavljaju izvod iz dnevnika i zbirni list.
 4. Izvod iz dnevnika treba da sadrži: vrijeme MEZ ili GMT, pozivni znak rađene stanice, vrstu emisije, predati RS-T, redni broj veze i oznaka kategorije, primljeni RS-T, redni broj i oznaka kategorije.
 5. Zbirni list (kompletno popunjeno zaglavlje cabrilo dnevnika) treba da sadrži: naziv i datum takmičenja, pozivni znak takmičara, ime i prezime ili naziv takmičara, jasno naznačenu kategoriju takmičara, adresu stalne lokacije stanice koja je učestvovala u takmičenju, kao i  izjavu o pridržavanju propozicija, uslova iz licence, Ham spirita i prihvatanju odluke Komisije.

(Npr. "Izjavljujem da sam u takmičenju radio u skladu sa svojom licencom, da sam se pridržavao propozicij takmičenja i Ham spirita, da su podaci u dnevniku i zbirnom listu tačni i istiniti, a sve odluke koje donese Takmičarska komisija smatraću konačnim.")

Poene nije potrebno obračunavati.

 1. Komisija zadržava i pravo da na osnovu prispjelih logova, eventualnih komentara učesnika i ličnih zapažanja na bandu, a vezano za kršenje propozicija takmičenja i/ili Ham spirita, diskvalifikuje učesnike koji budu kršili propozicije i/ili taj kodeks.
 2. Rezultati takmičenja (prijavljeni, nezvanični i konačni) biće objavljeni na Internet adresi www.hamradiors.org
 3. Nakon objavljivanja nezvaničnih rezultata takmičenja svi pristigli dnevnici  biće dostupni na adresi www.hamradiors.org. Na nezvanične rezultate učesnici mogu uložiti žalbu u roku od 7 dana od dana objavljivanja. Žalbu je poželjno uložiti u obliku audio zapisa i to tako da snimak sadrži spornu vezu, 3 veze prije i 3 veze poslije nje. Žalbu i snimak isključivo u MP3 formatu slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
 4. U kategorijama "MS", "VS" i "SRRS" plaketama će biti nagrađene tri prvoplasirane stanice.  U kategorijama “CW” i “SSB” plaketom će biti nagrađeni samo pobjednici (prvo mjesto). Svim učesnicima u takmičenju, uključujući i dnevnike za kontrolu,  biće poslane diplome u PDF formatu na e-mail adresu sa koje je stigao dnevnik.
 5. Izvod iz dnevnika i zbirni list slati najkasnije 10 dana od dana održavanja takmičenja, (11.03.2019. god. do 23,59) na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa je zaštićena od robota. Potrebna Vam je Java-skripta da bi ste je videli. odnosno  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa je zaštićena od robota. Potrebna Vam je Java-skripta da bi ste je videli. , obavezno u CABRILO formatu (potvrda prijema poruke – dnevnika u roku od 48 časova, ukoliko to nije slučaj ponovite slanje).

 
           Takmičarska komisija:

  Željko Ostojić - E77C

  Vlado Lesjak - E70T

  Jovica Knežević- E73JO

Za Takmičarsku komisiju:       
Željko Ostojić - E77C       


Takmičenje se može raditi sa sledećim logerima
- DXlog, gdje je KUP već implementiran i potrebno je samo zamijeniti fajl KSRRS_db novim, važećim za ovu godinu, u kome se nalaze E7 stanice (članice SRRS-a) koje se dvostruko boduju. Za ovu, 2019. KSRRS_db fajl možete preuzeti ovde (link) i
- N1MM loger čije je podešavanje nešto malo složenije. Uputstvo za konfigurisanje N1MM logera sa falovima koji se dodaju (KUP_SRRS Call History.txt – spisak članica SRRS koje se dvostruko boduju za 2019. i fajl KUP_SRRS.UDC) možete preuzeti u zip formatu ovdje (link)  

Files: