Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 91 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
208
Članci
381
Broj pregleda članaka
2645500

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150

TEMA: E7 aktivnosti na 50 MHz

E7 aktivnosti na 50 MHz 30 jun 2020 13:22 #584

 • Zoran e73s
 • Zoran e73s's Avatar
 • Van mreže
 • Poruka: 11
 • Primljenih Zahvalnica: 1
 • Karma: 1
Gledao sam ovo rješenje i pretpostavljam da bi trebalo da radi i na 6m. Ja tenutno studiram projekat od g3zyy www.uksmg.org/content/eliminate.htm koji takođe nije komplikovan a ima koračni obrtač faze i namjenjen je za 6m. a prema navodima autora kod njega se pokazao izuzetno dobro. A ovaj tvoj prijedlog imam namjeru za KT raditi. Nego, malo vremena, a puno planova....a i ovaj COVID mi poremetio nabavku materijala za projekte... jeste bilo lijepo, izabereš, klikneš, malo se strpiš dok stigne, ovako ponovo moram za sve zavirivati u zaboravljenu furdu.
Trenutno je na tapetu Arduino kontrola za rotator YAESU G800, jer mi taj detalj trenutno nedostaje da bi se daljinski moglo u kompletu upravljati setupo-om za 6m...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor u Temi: E7 aktivnosti na 50 MHz

E7 aktivnosti na 50 MHz Zoran e73s 24 jun 2020 13:12
E7 aktivnosti na 50 MHz Zoran e73s 30 jun 2020 13:22
E7 aktivnosti na 50 MHz e70t 30 jun 2020 10:02
E7 aktivnosti na 50 MHz e70t 28 jun 2020 23:23
E7 aktivnosti na 50 MHz Zoran e73s 29 jun 2020 09:26