Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 150 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
208
Članci
381
Broj pregleda članaka
2645472

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150

Rotator mapa

wwmap
Kreirajte  mapu usmjerenja
KT antene za svoj UL

logo e73dpr


e73jhi logo 150
Komentari na članke sa sajta.

TEMA: Veoma loša informisanost članova SRRS

Veoma loša informisanost članova SRRS 08 dec 2019 18:38 #573

 • E77D
 • E77D's Avatar
 • Van mreže
 • Poruka: 30
 • Karma: 0
Kako sam i napisao u naslovu da je veoma loša informisanost članova SRRS, a posebno se po meni krije iz nekog nepoznatog razloga rad na specialne znakove SRRS te čak je i vremenski period na zadnj znak E7PUPIN sakriven i nije se znalo da je u toku rad na isti znak mada bi trebalo da se objavi ovde na web stranici SRRS informacija...Naime lično sam bio operator iz svog PPS i sa svojom opremom i antenama na specijalne znakove SRRS u 2019 godini: E7TESLA (607 A1A QSO ) i E7PUPIN (205 A1A QSO) pa me interesuje kao aktivnog operatora i člana SRRS koi je razlog da se ne objavi ovde na web stranici SRRS koliko je uradjeno QSO te koi operatori su i koliko uradili QSO kojom vrstom rada ???...ne trazim nikakvu nagradu ni nadoknadu ali nevidim smisao daljeg rada na znakove SRRS ako se krije informacija ko je i koliko uradio QSO na specijalne znakove SRRS dok se u prošlosti na sva usta zvonilo i za uradjena 4 QSO-a digi vrstom rada...nije mi namjera nikoga da provociram ali zelim da upoznam članstvo SRRS da se nešto čudno dešava.

P.S. Dostavio sam na uvid moje logove sekretaru SRRS E73JO, a dostavljeni su i Zoranu E76C za stavljanje na LOTW i eQSL.

73, E77D Darko Malinović
Last Edit: 08 dec 2019 18:41 od E77D.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor u Temi: Veoma loša informisanost članova SRRS

Veoma loša informisanost članova SRRS E77D 08 dec 2019 18:38