Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 262 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
443
Broj pregleda članaka
3211462

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
e7ttU januarskom broju časopisa "CQ" objavljeni su konačni rezultati prošlogodišnjeg (2016. god) takmičenja CQ WW VHF.  E7TT, Radio klub "Trebinje" je učestvovao u ovom takmičenju u kategoriji 50Mhz (SO), a takmičenje je odradio Zoran E73S, kome je ovo takmičenje jedno od obaveznih već duži niz godina.
Informacija o osvajanju drugog mjesta u WW plasmanu na 6m je stigla kao "šlag na tortu" za ostale, takođe veoma značajne uspjehe Kluba na ovom opsegu u 2016. godini. U IARU R1 50 MHz je osvojeno 6. mjesto u MO kategoriji u konkurenciji oko 120 stanica, u "Tesla memorijal 50 MHz" ponovljen je rezultat  iz 2015. godine, osvojeno je prvo mjesto u kategoriji "NON YU" , a u takmičenju "YO7VS memorijal" je osvojeno treće mjesto u kategoriji "MO". Ovo je ponovljeni uspjeh, jer je Zoran, E73S 2014. godine već osvojio 2. mjesto u CQ WW VHF  u kategoriji 50 MHz na svoj lični znak.
Ovim visokim plasmanima Radio klub "Trebinje" je još jednom potvrdio lidersku poziciju među E7 stanicama na opsegu 50 MHz ali i u regionu.

Kompletne rezultate možete pogledati na ovom linku .