Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 245 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
444
Broj pregleda članaka
3245481

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
Nakon dugog niza godina, boravka po neuslovnim prostorijama, radio kluba je smješten u prostor na adresi Rakovačke bare bb. Prostor smo dobili u zakup od grada, na period od 5 godina. Angažovanjem članova našeg kluba, prostor smo uredili i opremili tako da boravak u njemu učinimo ugodnim i prijatnim. 
Prostorije kluba biće otvorene svakog četvrtka od 19 - 22h i u tom periodu biće neko od iskusnijih operatora. Ideja nam je da novi članovi, koji su uavgustu položili CEPT ispit, imaju "vlastiti" termin u kome mogu doći u radio klub i vježbati tj. raditi na opsegu, pitati za savjet nekog iskusnijeg ili čisto slušati i privikavati se na ssb signale.Osim ovog termina, ustanovićemo bar još jedan termin sedmično, koji će biti namjenjen za druženje. Prostor je opremljen za održavanje tematskih predavanja, te će u godišnjem planu rada biti nekoliko predavanja vezanih za korištenje radioamaterskih hardverskih i softverskih alata, širenje tehničke kulture i popularizaciju radioa-materizma uopšte. Prve reakcije svih članova su veoma pozitivne, i možemo reći da je klub oživio.Negoduju jedino pušači, jer je u prostorijama kluba strogo zabranjeno pušenje.To nas ohrabruje da nastavimo, jer posla ima još dosta. Završili smo i sajt kluba na kome se mogu vidjeti osnovne informacije i događaji koji su vezani za aktivnosti u klubu. Adresa sajta je   www.rknikolatesla.rs.ba
73, Stevo E73CV
e74byz klub 2022 1
e74byz klub 2022 2
e74byz klub 2022 6
e74byz klub 2022 10
e74byz klub 2022 5