Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E73RB
 • E73NYX
 • E78DM
 • E73BJB
 • E77EH

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
443
Broj pregleda članaka
3222933

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo
U Trebinju je 28. maja održana XVII redovna sjednica Skupštine Saveza. Sjedica i propratno druženje su održani u Domu izviđača Tuli, gdje se nalazi i isturena DX / kontest lokacija Radio kluba "Trebinje". Sjednici je prisustvovslo 21 od mogućih 26 delegata iz 9 od 10 klubova i desetak gostiju.

Na sjednici su usvojeni izvještaji za protekli jednogodišnji period i usvojeni planovi za naredni jednogodišnji period. Skupština je usvojila ostavke 2 člana UO, Željka Ostojića, E77C i Ćosović Radojice, E73RR, a umjesto njih su imenovani Veljo Vuković E73VV i Rade Jungić E77W.

Skupština je imenovala SRRS članove konultativne grupe, koja je dogovorena sa predtsvnicima RAK-a, ZRHB i ARAuBiH na nedavno održanom zajedničkom radnom sastanku u Mostaru. Ispred SRRS su imenovani Darko Bosančić, E73AI, Slobodan Ševo, E77O i Zdravko Kurtović, E77AR.

Skupština je takođe imenovala i tročlanu komisiju koja će se do naredne sjednice Skupštine baviti prikupljnjem i razmatranjem prijedloga za izmjene i dopune Statuta Saveza, a u cilju poboljšanja organizacije i funkcionisanja Saveza.

Delegati su razmatrali funkcionisanje RMZO, usvojene su smjernice za unapređenje funkcionisanja mreže i tehničkog usavršavanja, kako na KT tako i na UKT.

Na kraju rada sjednice uručene su diplome i plakete za ovogodišnje pobjednike HF KUP-a SRRS.

Neformalni dio je nastavljen zajedničkim ručkom, kasnije druženjem i večerom.

Kroz dvodnevni boravak gosti su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima DX / kontest lokacije Radio kluba "Trebinje", da  posjete prostorije Radio kluba "Trebinje", kao i kancelariju Saveza, a neki su iskoristili lijepo vrijeme da posjete i neke turističke znamenitosti Grada Trebinja.