Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 252 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E73RB
 • E73NYX
 • E78DM
 • E73BJB
 • E77EH

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
443
Broj pregleda članaka
3211454

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo

e77cw yota2015 2Dule, E77CW  pravi pile-up na 14MHz

Peti susreti mladih radio-amatera - YOTA održavaju se od 18-25. jula  u malom turističkom mjestu Marina di Massa (Toskana) u Italji.  Glavni pokrovitelj je Prvi region IARU. Kamp je ove godine okupio 76 učesnika iz 23 zemlje.
Po prvi put trebao je učestvovati i tim iz E7 ali su nažalost učešće u poslednjem momentu otkazale dvije takmičarke. Tako se kao naš predstavnik pojavio samo Duško Veselinović, E77CW.
Prateći novosti iz kampa, uočljivo je da je Dule realizovao na 14 MHz ssb prvi pile-up sa znakom II5YOTA. Večernje druženje otvorio je plešući tango sa mladom učesnicom iz Irske. Sutradan je organizator pripremio polaganje za USA klase te je Dule i to uspješno savladao. Ostatak događanja  ostavit ćemo da objavi E77CW po povratku iz Italije.
Ovim putem se u svojstvu E7 koordinator aktivnosti za YOTA 2015. zahvaljujem glavnom donatoru Javnom Fondu za Dječiju zaštitu Republike Srpske. Isto tako i Savezu radio-amatera Republike Srpske (Upravnom odboru) na kratkoročnoj pozajmici. Bez toga akcija zasigurno ne bi bila provedena. Ovako se po prvi put u inostranstvu zavijorila pored zastave BiH i zastava RS.

Za više detalja možete posjetiti zvanični YOTA WEB site.

 ii5yota png

Informacija: E7 YOTA koordinator Slobodan Ševo, E77O