Back To Top

 • O Savezu

  Savez radio-amatera Republike Srpske je osnovan 1993. godine kao izraz želje , volje i potrebe radio-amatera iz Republike Srpske da nastave svoje organizovano radio-amatersko djelovanje, nakon što je prestao da postoji dotadašnji Savez radio-amatera Bosne i Hercegovine (SRABiH). Savez radio-amatera Republike Srpske je pravni naslijednik rasformiranog Saveza radio-amatera Bosne i Hercegovine na teritoriji Republike Srpske. Savez je upisan u registar kod Osnovnog suda u Trebinju, kao udruženje građana , u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine.

 • Ciljevi Saveza

  Savez radio-amatera Republike Srpske formiran je sa cilјem objedinjavanja aktivnosti svih amaterskih radio-klubova i samostalnih članova, radio-operatora, koji egzistiraju na teritoriji Republike Srpske, kao i predstavlјanje radio amatera Republike Srpske u okviru Međunarodne unije radio-amatera. ..

 • Zadaci Saveza

  Savez ima zadatke da : - Vršiti koordinaciju rada svih članova Saveza na teritoriji Republike Srpske. - Vršiti koordinaciju saradnje svih članova Saveza sa drugim organizacijama radio-amatera u BiH. - Vršiti koordinaciju saradnje članova Saveza s nacionalnim Savezima drugih zemalјa i članovima tih Saveza. - Zastupati interese radio-amatera Republike Srpske u širim asocijacijama, kao i organima i organizacijama na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. - Organizovati i koordinirati sve aktivnosti i poslove od interesa za radio-amatere Republike Srpske, za koje se ukaže potreba. - Razvijati saradnju sa srodnim organizacijama i organima na području istraživanja i eksperimentisanja u oblastima radio-tehnike, elektronike, telekomunikacija i informatike.

 • Unapređenje radio-amaterizma u RS

  U redovnim aktivnostima Saveza priorite imaju aktivnosti usmjerene na stavranje što boljih uslova za rad aktivnih klubova i reaktiviranje ugašenih klubova. Unazad nekoliko godina Savez je izdvojio preko 50.000 KM sredstava namjenjenih za pomoć klubovima (nabavka radio-stanica, agregata, mjerne opreme, antena, troškovi preregistracije klubova...).

 • Organizacija od posebnog javnog interesa

  Savez je odlukom Vlade Republike Srpske 2011. godine dobio status organizacije od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku.

Savez radio-amatera Republike Srpske

Amateur Radio Union Of Republic Of Srpska

Prijavljivanje

Registrovani korisnici imaju privilegije da vide određene dijelove sajta i ostavljaju komentare na članke i forumu. Članovi SRRS se nakon registracije trebaju javiti administratoru sajta da bi dobili privilegiju člana.

Molimo Vas da prilikom registracije za korisničko ime koristite pozivni znak, a ukoliko nemate pozivni znak i želite koristiti korisničko ime po svom izboru obavezni ste ostaviti vlastito ime i prezime u formi prilikom registracije. Ukoliko ovo ne bude ispoštovano takva registracija će biti brisana iz registra. HVALA!

Ko je "ON-LINE"

Ko je na mreži: 225 gostiju i nema prijavljenih članova

Poslednje registrovani

 • E73RB
 • E73NYX
 • E78DM
 • E73BJB
 • E77EH

Statistika sajta

Posetioci
200
Članci
444
Broj pregleda članaka
3245470

FORUM

SRRS mapa repetitora

srrsmaparpt2010 150
logo e73dpr


e73jhi logo 150
 
e73fde
 
BGJ Logo

Društvo BOGOJAVLJENJE je neformalno društvo radio amatera osnovano sa ciljem i namerom da radio-amaterima predstavimo na dostojan način našu kulturu, istoriju, i verske spomenike.

Verske spomenike pre svega zbog toga što postoje i preko hiljadu godina, a svaki je narod verske objekte pravio na mestu življenja pa prema tome ne mogu da se dovode u pitanje prostori koje su Srbi vekovima naseljavali. Isto tako, u svetlu novih tumačenja istorije, želimo da diploma programom ukažemo da je naš narod od uvek bio na pravoj strani istorije, i da isto tako, mi Srbi imamo i brojne naučnike koji su za čovečanstvo napravili epohalna otkrića i kao takvi su i danas aktuelni.

Društvo će se u svom radu držati isključivo Srpske istorije i Pravoslavne tematike. Diplome će se izdavati elektronski na sajtu Društva a uslovi za osvajanje diploma biće krajnje jednostavni i biće uz svaku diplomu objavljeni na sajtu društva. Društvo je otvorenog tipa i članovi Društva mogu biti svi licencirani amateri bez obzira ne veru ili rasu, ako im odgovara programska tematika Društva.

Za sada imamo članove iz Srbije, Rusije,Ukrajine i Republike Srpske (BiH). Na sajtu Društva postoji obrazac za pristup  u članstvo pa ko god sebe pronađe u opisu tematike Društva je dobrodošao.

Članovi Društva će tokom akcija oko izdavanja svakke diplome biti aktivni na KT opsezima svim vrstama rada tako da će ko god želi moći da osvoji diplomu, nama je cilj da što višše amatera osvoji diplome.

Za osvajanje diplome nije potrebno da budete član Društva niti je potrebna registracija, a termini akcija i aktivnosti za svaku diplomu će blagovremeno unapred biti objavljeni na sajtu Društva.

Na sajtu društva je popis Manastira SPC koji nije konačan, a Društvo planira i diploma program u kome će se raditi aktivacije Manastira, te će tako biti lepih prilika da se izađe i na teren i radi iz portabla, a fotgorafije sa lokacija koje su predmet aktivacije će biti trajno na sajtu Društva u vidu prezentacije i znak zahvalnosti aktivatorima. Aktivator može biti samo član Društva jer će na sajtu Društva imati svoj nalog na kome će logovati veze tokom aktivacije što je neophodno radi kontrole veza.

Društvo počinje sa radom na bandu u drugoj polovini Januara 2022. godine, u toku su završni radovi na izgledu sajta i instalacija programa za kontrolu veza.

Pozivamo sve amatere dobre volje da se učlane u Društvo da nas bude što više, pokažimo da nas ima!

Sajt Društva je na adresi https://holyserbia.net/  ,dobrodošli!

         

Za Savet Društva BOGOJAVLjENjE

              Gane, YU1U